Ondernemen in zwaar weer

Ondernemen in zwaar weer

Deze week een wel zeer interessante uitgave van het blad "Vanwaarde" van de NiRV. Deze editie is in het geheel gewijd aan ondernemen in zwaar weer. Stelling is dat het eind van een periode van hoogconjunctuur in zicht komt. De lage rente heeft veel bedrijven in zwaar weer weliswaar door de crisis geloodst, maar een groot deel van die bedrijven heeft geen extra geld kunnen aantrekken voor innovatie en duurzame strategieën. Eventuele problemen kunnen versterkt worden door de Brexit, PAS, PFAS en de grote verandering van het winkellandschap onder invloed van e-commerce.

In dit speelveld is het waarschijnlijk dat er in Nederland een herstructureringswet komt die ondernemingen een extra oplossing biedt als ze in zwaar weer gekomen zijn. De WHOA heeft als doel levensvatbare bedrijven te redden.

Maar zoals altijd geldt: voorkomen is beter dan genezen. Een traject van financiële recovery of insolvency is een laatste portaal. Beter is het om op tijd de bakens te verzetten door regelmatig de strategie te herijken en in uitvoering te brengen. Tijdige operationele recovery kan financiële recovery voorkomen. En als het niet anders kan, gaan ze alsnog hand in hand. 

Getcon kan helpen een tijdige aanpassing van de strategie in uitvoering te brengen.