Vergeet de reguliere subsidies niet

Vergeet de reguliere subsidies niet

De tijdelijke regelingen voor ondersteuning van ondernemers in Nederland (NOW, TOGS, BMKB, etc), doen de aandacht voor reguliere mogelijkheden afnemen. Toch liggen hier praktische kansen voor subisidie en financiering, zeker in de huidige tijd.

Verreweg de bekendste is de WBSO-regeling. Een bedrijf dat ontwikkeling- en/of onderzoeksprojecten uitvoert en de kosten voor R&D wil verlagen, kan mogelijk gebruik maken van deze fiscale innovatieregeling (Wet Bevordering Speur- en Ontwikkelingswerk).

Zeker voor bedrijven die in de huidige situatie de strategie óm moeten gooien en hun producten en proces moeten aanpassen, biedt WBSO mogelijkheden voor het bekostigen van onderzoek naar technische knelpunten en het ontwikkelen van oplossingen. Het kabinet stelt jaarlijks in het Belastingplan het budget voor de WBSO vast. Voor 2020 bedraagt het budget ruim € 1,2 miljard.

WBSO kan op elk moment aangevraagd worden, maar kijkt altijd vóóruit. Vraag het dus op tijd aan voor het R&D werk dat nog gaat komen en regel een goede administratie in.

WBSO is niet de enige interessante mogelijkheid. Er zijn er meer. Neem contact op voor meer informatie en/of passende ondersteuning.